muere joven pozo glorias barcelona

El govern de Catalunya ha aprovat la represa gradual de les obres públiques i contractes de servei suspesos a causa del coronavirus. L’acord s’ha pres al Consell Executiu que s’ha celebrat aquest dimarts al matí.

Segons ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, el calendari és el següent:

  • A partir del 7 de maig s’inicien aquells treballs que no impliquen una interacció amb usuaris o persones alienes a l’obra. Es tracta, per exemple, d’obres d’edificació en equipaments públics i monuments existents, obres d’edificació de nova construcció o obres hidràuliques que s’executin fora dels nuclis urbans de les poblacions. També és el cas de les obres civils de transports com el metro, el trens o les estacions d’autobusos.
  • A partir del 21 de maig es reactivaran els treballs que impliquin una interacció sectorial controlada amb usuaris o persones alienes a l’obra. S’hi afegeixen les obres de manteniment ordinaris dels habitatges del parc públic administrats per la Generalitat o que són de la seva titularitat. També s’hi inclouen les obres de reparació en habitatges buits gestionats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya o que siguin de la seva titularitat, sempre que vagin destinats a famílies vulnerables.
  • A partir del 28 de maig es reprendran la resta de treballs d’edificació excepte els qui afectin l’àmbit sanitari o assistencial i la resta d’obres civils.
  • Quan el Departament de Salut ho determini, es reprendran les obres d’edificació de l’àmbit sanitari i assistencial. En tot cas, el govern ha dit que aquests treballs no es reprendran abans del 28 de maig.

Budó ha remarcat que aquest calendari es podrà modificar pel Procicat en cas que es consideri necessari, segons l’evolució de la pandèmia de la covid-19. També ha dit que “les disposicions adoptades pel govern de Catalunya des del 17 de març fins aquest dimarts en matèria de contractació han tingut l’objectiu de reduir els riscos de propagació de la covid-19 durant la vigència de l’estat d’alarma“. La consellera ha dit que la represa de l’activitat “es farà sempre garantint les mesures de seguretat i de salut pública”.

D’altra banda, els contractes de serveis destinats a obres suspeses ampliaran el termini de forma automàtica per un termini equivalent al de l’aturada de l’obra.