Posar el cos al centre i prendre’n consciència a través de l’experimentació és l’objectiu de la proposta que fa la ballarina i coreògrafa Bea Fernández a La Caldera per apropar la creació artística als joves. És el segon any que aquest espai artístic de les Corts participa en el projecte En Residència, que impulsa l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació. Cada un dels centres que participen en el projecte crea una simbiosi amb un institut i treballen amb un grup d’alumnes durant tot el curs amb l’objectiu final de presentar un projecte artístic a final de curs.

Conèixer-se a un mateix

L’espai La Caldera aquest any treballa amb alumnes de l’Institut Pedralbes i Bea Fernández dirigeix les sessions. Durant el primer trimestre estan treballant sobretot en l’autoconeixement i la confiança mútua entre ells i amb la ballarina. Així, a través d’exercicis de relaxació, de moviment, de joc amb el propi cos, cada sessió els serveix per conèixer-se millor. “Et pots expressar molt més fàcil quan coneixes la gent de veritat”, explica la Laia Marín, una de les alumnes participants.

Presentació al maig

Segons Òscar Dasí, director artístic de La Caldera, més enllà de l’experiència artística que els aportarà, el projecte també permet als joves generar “espais molt importants de cura i de comunitat”.  A partir del segon trimestre començaran a treballar pròpiament en el projecte artístic que voldrien poder presentar al maig a La Caldera.

En Residència fa 10 anys

El projecte En Residència fa 10 anys que es porta a terme a Barcelona i busca introduir la creació contemporània als instituts públics d’educació secundària. En cada un dels centres participants un artista o un col·lectiu comparteix amb els joves un espai setmanal dins de l’horari lectiu per desenvolupar una obra pensada específicament per als adolescents.