Els usuaris de la línia 182 de bus ja fa temps que reclamen més marquesines a les parades. Una de les que més demanda tenen és la que se situa a la plaça del Virrei Amat. La línia connecta el barri de Torre Baró amb la part sud del districte de Nou Barris i molts veïns la fan servir per anar a comprar al mercat. La marquesina però no acaba mai de materialitzar-se perquè tot just a tocar de la parada hi ha encara instal·lada una antiga cabina telefònica fora de servei.

A falta de bancs, seuen dins una botiga propera

Els passatgers han d’esperar dempeus i al descobert la 182, una línia que, segons el dia i l’hora, pot arribar a tenir una freqüència de pas de 40 minuts. “Hi ha molta gent gran que no es pot esperar dreta, necessita seure”, denuncia Juan Robles, veí de Torre Baró i usuari habitual de la línia. “Quan plou et mulles i avui, que fa sol, soc darrere la cabina de telèfon buscant l’ombra”.

De fet, és habitual trobar els usuaris a les porteries properes i fins i tot alguns busquen aixopluc dins un comerç situat tot just darrere la parada. “Hi ha molta gent gran que entra i pregunta si pot seure a la banqueta de fusta que tenim dins la botiga”, explica Mari Carmen Hernández.

En espera que es retiri la cabina

Al darrer Consell de Barri de Ciutat Meridiana, el districte de Nou Barris va explicar que tant l’Ajuntament com l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) tenen constància de la petició, però que a hores d’ara estan en espera que Telefónica retiri la cabina. De fet, hi ha prevista també la instal·lació d’uns panells informatius, però no van donar cap data als veïns.

Tot apuntava que els centenars de cabines que encara hi ha a la ciutat desapareixerien a finals del 2019. A finals del 2018 el Govern espanyol ja les va indultar i, de nou, van aconseguir una prorroga de l’Estat fins al 31 de desembre del 2021, en qualitat de servei universal obligatori. El 2022 ja han deixat de ser-ho i per tant s’hauran de retirar progressivament.