El govern de la Generalitat alerta que no s’ha de donar per fet que dilluns, 7 de desembre, es podrà passar al tram 2 del pla de desescalada. La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha assegurat que si la taxa de contagi del coronavirus, l’Rt, arriba a 0,9 no es podrà canviar de tram. “Avui s’han encès els senyals d’alerta”, ha dit Budó, després de veure com lRt se situa a 0,84, quatre centèsimes més que ahir. Feia 15 dies que totes les variacions eren d’una o dues centèsimes.

La portaveu ha dit que estant “amatents” per si això pot indicar un canvi de tendència, i ha posat dijous com a data màxima.

En risc no poder “preservar Nadal”

Budó ha demanat corresponsabilitat a tota la ciutadania, especialment de cara al pont de la Constitució. El govern insisteix que cal evitar al màxim la interacció social. “Estem en risc que les dades es disparin i no puguem preservar Nadal”, afirma la portaveu. Per l’executiu és important que les persones que decideixin marxar de pont a una segona residència o a una altra localitat siguin conscients que, allà on vagin, estarà vigent el confinament municipal de cap de setmana, i que l’hauran de complir.

Budó ha dit que la decisió sobre si es pot avançar de tram del pla de desescalada el proper dilluns es decidirà dijous o divendres d’aquesta setmana en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques.

Vergés no veu en perill el pas al tram 2

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que els indicadors epidemiològics avancen “com estava previst” i ha dit que la pujada que s’ha vist al balanç d’aquest dimarts no posa en perill el pas al tram 2. La consellera ha dit que “estem segons el previst; continuem amb una baixada, que pot ser menys intensa, i ja prevèiem que pogués augmentar o alentir-se els propers dies o la setmana que ve”. Tot i això, el vicepresident amb funcions de president del govern, Pere Aragonès, ha demanat “màxima prudència” i ha dit que les properes setmanes seran “decisives”.