Aquests dies els carrers de Barcelona estan coberts de fulles d'arbres i s'intensifica la feina de les brigades de neteja. Els equips es distribueixen pels barris de la ciutat però se centren sobretot on hi ha arbres que tenen més fullatge, com és el cas dels plàtans. CARLES VÁZQUEZ, cap de Gestió de Residus de l'Ajuntament de Barcelona "A Barcelona on cau més fulla? En aquells districtes on hi ha més arbres. És a dir, Eixample i Sant Martí i tradicionalment es reforcen aquests punts. El grau de feina dependrà de la intensitat de la caiguda." La majoria d'arbres de Barcelona són de fulla caduca. Així s'aconsegueix protegir els carrers del sol intens de l'estiu i fer arribar la llum a les cases a la tardor i l'hivern. Enguany, però, tot just comencen a perdre les fulles ara, perquè el fred s'ha fet esperar. "Comparant les temperatures d'altres anys, el fred encara no ha arribat. Sí que està caient fulla però esperem que després d'aquests dies que es preveu el descens de la temperatura la fulla comenci a caure." Per poder cobrir els moments de més feina, s'hi afegeixen entre 25 i 40 equips extra de neteja. No obstant això, en episodis de pluja intensa com els que es preveuen per a aquest cap de setmana, els equips es dediquen especialment a desembossar els embornals i netejar els despreniments de terra que es puguin produir. Les fulles que recullen les brigades de neteja sovint estan mesclades amb grava i altres deixalles com papers o ampolles de plàstic. És per això que la matèria que es recull no es pot utilitzar per fer compostatge i es tracta com a rebuig. Us ho ha explicat Adrià Calvo des del passeig de Sant Joan.

Les brigades de neteja encarregades de mantenir els terres de la ciutat sense fulles encaren el tram amb més feina de tot l’any. Als equips que treballen habitualment, s’hi sumen entre unes 25 i 40 brigades més per tal de mantenir neta la ciutat. Els equips es distribueixen pels barris, però se centren sobretot on hi ha arbres que tenen més fullatge, com és el cas dels plàtans. Carles Vázquez, cap de Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona, assegura que “els districtes on hi ha més feina són l’Eixample i Sant Martí, perquè és on hi ha la majoria d’arbres”.

Enguany, però, els arbres tot just comencen ara a perdre les fulles perquè el fred ha trigat a arribar. En episodis de pluja intensa com els que es preveuen per a aquest cap de setmana, els equips es dediquen especialment a desembrossar els embornals i netejar els despreniments de terra que es puguin produir. Un cop passat el temporal, els equips utilitzen mànegues d’aigua per agrupar les fulles i poder-les recollir. Com que sovint s’hi mesclen grava i altres deixalles, la matèria no es pot utilitzar per fer compostatge i es tracta com a rebuig.