La mesura, ratificada en l’última assemblea, és un pas més en un conflicte laboral ve de lluny i que ja ha implicat, per exemple, que els comandaments no es presentin a les promocions internes d’ascens per desacord amb el model operatiu actual.

Ara, els sindicats denuncien  l'”immobilisme” de l’àrea de Seguretat i Mobilitat i que “aquest govern no ha mogut ni un sol dit pels bombers“. Per això han decidit incrementar la pressió. Exigeixen a l’Ajuntament que es comprometi a cobrir gradualment les places que falten fins arribar als 650 bombers necessaris a la ciutat i, mentre no ho faci, no assumiran més guàrdies voluntàries d’ampliació d’horari.

Aquestes mesures es tradueixen, segons els bombers, en què “falten comandaments en les intervencions i que la direcció no pot garantir que cada dia hi hagi treballant el mínim necessari de 101 bombers”. Segons les dades facilitades pel col·lectiu, el dia 1 hi havia treballant 19 persones per sota de les 101 que hi ha d’haver cada dia, i el dia 5 la diferència n’era de 21.

A més, per denunciar aquesta situació i la manca de condicions del Centre de Gestió d’Emergències del carrer de Lleida, el col·lectiu de Bombers ha penjat pancartes reivindicatives als diferents parcs de la ciutat.