En una carta adreçada a l’alcaldessa Ada Colau, sindicats i entitats dels Bombers de Barcelona creuen que s’estan infrautilitzant el capital humà i els recursos dels quals disposa el cos per ajudar en la crisi del coronavirus.

Volen que l’administració faci un pas endavant

En la carta, els Bombers de Barcelona asseguren que han de ser ells els que s’han d’exposar per ajudar a la ciutadania perquè aquesta “és la condició del cos i per això estem preparats/des”.

També asseguren en l’escrit que “estem altament qualificats/des pel que ara mateix necessita la ciutat, som coneixedors de la logística sanitària, sabem treballar en equip i, com molt bé sap, la ciutadania confia en nosaltres”.

Per tot això, els Bombers de Barcelona no entenen que no se’ls estigui utilitzant de forma massiva perquè creuen que tots ells podrien aportar molt més sense deixar al descobert el servei de prevenció i extinció d’incendis.

Demanen a l’alcaldessa “que doni l’ordre a la direcció de Bombers de Barcelona perquè ens posem en marxa i a disposició del Departament i la Regidoria de Salut.” I acaben dient “No la defraudarem, no defallirem”.

Disposats a donar-ho tot

El cos també ha recorda que estan acostumats a treballar en primera línia i en situacions d’emergència com l’actual. En la carta afegeixen que “estem disposats/des a doblar horaris, fer les guàrdies necessàries o modificar les nostres condicions laborals de forma temporal amb la finalitat de generar una operativa que pugui donar cobertura a totes aquestes necessitats”.

L’Ajuntament pren nota

Des de l’Ajuntament asseguren que són molt conscients del gran potencial del que disposen amb els Bombers de Barcelona però asseguren que ara mateix no s’han mobilitzat perquè la situació no ho requereix. L’administració ja té tot programat en un pla de contingència que, malauradament, hauran d’activar més d’hora que tard.

Tot i això, l’alcaldessa Ada Colau ha afirmat que ja hi ha bombers que han participat, per exemple, en la direcció tècnica i la logística per habilitar quatre pavellons esportius que serviran com a ampliació d’hospitals: “Tant bombers, Guàrdia Urbana, com serveis essencials els haurem d’usar al màxim els propers dies”, ha assegurat.