En una entrevista al 3/24, Ruiz ha descartat que el col·lapse a les urgències dels hospitals de Bellvitge i el Vall d’Hebron sigui un problema que es pugui generalitzar al sistema sanitari català. Ha atribuit la saturació al Vall d’Hebron “als canvis organitzatius en els quals està immers el centre”. De Bellvitge, Ruiz ha dit que el tancament de llits estava previst per l’habitual baixada de la demanda durant l’estiu.

Ruiz ha dit que en vista d’un problema en el funcionament en els hospitals hi hauria d’haver més corresponsabilitat política “i no fer-lo servir per crear un conflicte que no mereixen els professionals mèdics ni els ciutadans”. Assegura que aquestes situacions els poden crear “ansietats que poden alterar-los”. El conseller compareixerà la setmana que ve a la Comissió de Salut del Parlament per informar sobre l’evolució de les urgències dels hospitals.

El Vall d’Hebron i Bellvitge han capitalitzat les protestes de treballadors i usuaris durant aquest estiu. La Junta de Personal de Bellvitge va arribar a demanar que el Parlament de Catalunya fes de mediador per evitar el tancament de llits.