Només unes setmanes després que quedés aturat el desallotjament del bloc Gayarre, on viuen quatre famílies vulnerables amb menors, aquest dimecres el Sindicat d’Habitatge de Sants ha anunciat que l’immoble torna a tenir data oberta perquè en facin fora els habitants. Un avís, denuncien, que s’ha produït “només amb dos dies d’antelació”.

Els activistes que defensen l’immoble han denunciat a través de les xarxes socials que el llançament es produirà, previsiblement, entre els dies 7 i 22 de desembre. És per això que fan una crida a la mobilització i convoquen una roda de premsa a les 11 h davant del bloc, situat al carrer de Gayarre, número 42. Abans, però, han organitzat un esmorzar i una acció sorpresa que s’anunciarà a partir de les 10.30 h.

La propietat es nega a negociar

El sindicat assegura que el propietari del bloc és coneixedor del cas, però “s’ha negat a negociar i a oferir una solució a les veïnes”. Els activistes afegeixen que les famílies es troben en una situació d’incertesa que ve marcada per la crisi sanitària derivada del coronavirus i les dates pròximes a les festes de Nadal.

D’altra banda, els activistes asseguren que fa mesos que reclamen un lloguer social, concretament des de la recuperació del bloc l’any 2019. També interpel·len la Generalitat i l’Ajuntament, ja que afirmen que són els responsables d’oferir un allotjament “digne” i una solució permanent per a les famílies que viuen en el bloc.