El trastorn bipolar afecta més d’un 2 % de la població, un percentatge baix a simple vista però que representa una incidència més alta que la diabetis o l’alzheimer. De fet, es calcula que hi ha 150.000 catalans amb amb aquesta malaltia tot i que el 40 % dels pacients bipolars no estan diagnosticats.

Ho ha alertat el cap del servei de psiquiatria de l’Hospital Clínic, Eduard Vieta, en una entrevista al ‘btvnotícies vespre’, en què també ha explicat com funciona aquest trastorn. Principalment es deu als canvis en la quantitat de dopamina que circula pel cervell. Quan la substància és excessiva, els pacient passen per un episodi d’eufòria i excitació, mentre que quan la dopamina està en nivells més baixos de l’habitual, tot es transforma en desànim.

Vieta ha alertat que es tracta d’una malaltia seriosa, ja que cada estat es pot allargar setmanes o mesos, però que la societat ha banalitzat la bipolaritat per desconeixement o perquè en té una idea distorsionada.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”La bipolaritat explicada a través d’una exposició a l’Hospital Clínic” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/bipolaritat-exposicio-clinic/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]