L’Hospital de Bellvitge ha inaugurat un bloc quirúrgic, amb 24 sales d’operacions equipades amb tecnologia d’última generació per fer cirurgies d’alta complexitat. El bloc, que entrarà en servei el 16 de setembre, disposa dels tres únics quiròfans híbrids d’Espanya que permeten fer les proves d’imatge i la intervenció a la mateixa sala, i de dos quiròfans robotitzats DaVinci.

Aquestes tecnologies permeten fer operacions més precises i segures i escurçar tant el temps d’intervenció com d’estada hospitalària dels pacients. Les instal·lacions han costat 20 milions d’euros, en substitució d’uns quiròfans que funcionaven des del 1972. Els equipaments nous s’afegeixen als sets de cirurgia major ambulatòria inaugurats el 2017 i els dos d’oftalmologia, amb la qual cosa l’hospital suma un total de 33 sales d’operacions. L’hospital preveu que podrà incrementar l’activitat i arribar fins a les 21.494 intervencions el 2020, quan la nova àrea estarà a ple rendiment.

400 M € més d’inversió

El president Quim Torra ha assistit a la inauguració i ha subratllat la inversió en salut que aquest any ha fet el govern i ha assegurat que s’han gastat 400 milions d’euros més que en l’exercici anterior: “Ens ha permès situar-nos en els paràmetres del 2010 i recuperar el que mai no hauríem d’haver perdut”, ha dit, a causa de les retallades. “Lamento que la Generalitat moltes vegades no hagi estat capaç de respondre a les vostres demandes legítimes i correctes, no podem apel·lar més al voluntarisme, hem de donar-vos tots els mitjans per desplegar totes les vostres capacitats”, ha assenyalat Torra.