Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana han identificat 152 persones i n’han detingut dues en una batuda als carrers del barri de la Ribera. El dispositiu s’ha concentrat, sobretot, al voltant del Pou de la Figuera. Amb aquesta operació la policia vol fer front a l’augment dels robatoris amb violència que s’ha detectat a la zona, bàsicament estrebades.

Menys furts, més estrebades

En els primers quatre mesos de 2012 els furts a Ciutat Vella han baixat un 8%, segons la Guàrdia Urbana. Ara bé, les estrebades han augmentat i per això s’ha fet aquest operatiu de control. La policia ja ha avisat que es repetirà durant les properes setmanes en altres zones del barri. Diuen que veïns i comerciants del barri s’han posat en contacte amb ells per queixar-se dels problemes d’inseguretat que hi ha a la zona. Alguns, però, han titllat l’operatiu de racista, ja que diuen que només s’ha escorcollat les persones amb aspecte estranger.

Xifres de la batuda

A banda dels agents uniformats, policies de paisà s’han desplegat pel barri. Durant tota la tarda han estat patrullant per la zona per identificar els carteristes habituals i possibles multireincidents. A dos d’ells els han enxampat “in fraganti”.  Els Mossos i la Guàrdia Urbana també han fet registres en quatre locals del barri, a la plaça de Sant Agustí i als carrers Carders i  del Mànec, on segons els veïns se solen concentrar els petits delinqüents.

Durant el dispositiu, els agents han escorcollat desenes de persones. La majoria eren homes joves. A set persones se’ls ha decomissat petites quantitats de droga, una ha estat denunciada per possessió d’arma blanca, i tres persones han estat denunciades perquè incomplien la normativa de trànsit. A 14 persones, que no portaven la documentació a sobre, se’ls han emportat per ser identificats en dependències d’estrangeria de la Policia Nacional.