El Raval disposa d’un grup nou de batucada format només per dones. Tenen diferents edats, procedències i realitats, però l’amor a la música les ha unit i també les ganes de fer coses en comunitat. La idea ha sorgit de Xamfrà Centre Raval.

Batucada en clau femenina

Per formar part de Batucada Xamfrà no es demanen coneixements musicals previs. La responsable del grup és l’educadora Cristina Colmenero, que també forma part de Reperkutim, un projecte cultural que utilitza la percussió afrobrasilera com a eina inclusiva.

El tambor és el que menys importa, és l’eina que genera tota l’energia i cohesió grupal que aconseguim”
Cristina Colmenero, educadora responsable de Batucada Xamfrà

Aquest tipus d’iniciatives, segons explica la Colmenero, “pretenen ser espais on dones molt diferents es trobin i connectin, és a dir, comparteixin vivències”.

Obert a més participants

El grup funciona fa poques setmanes, per això qualsevol dona que estigui interessada encara està a temps de fer-ho. Com no calen coneixements musicals l’únic que es demana són ganes de gaudir i aprendre, tant el ritme com la coreografia.

Fa poc es van apuntar unes companyes de feina i he vingut perquè em van explicar que s’ho van passar molt bé”
Aisa Castell, Batucada Xamfrà
Imatge d’una de les sessions del grup de batucada

Projecte amb visió comunitària

Batucada Xamfrà sorgeix gràcies a Reperkutim, una altra entitat amb experiència en aquestes formacions. La intenció és que en un futur el grup recentment creat estigui present en moltes de les activitats que s’organitzen al Raval.