En espera de la comunicació oficial dels Mossos d’Esquadra, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que en l’incident que s’ha produït aquest dilluns a a la Rambla s’han ajuntat diversos factors“. D’una banda, ha dit, s’estaven celebrant les festes de Sant Roc a l’església del Pi on hi ha hagut pirotècnia. De l’altra, ha coincidit amb un “accident domèstic” a l’habitació de l’Hotel Petit Palace, al carrer de la Boqueria. La proximitat amb l’aniversari del 17-A ha fet saltar totes les alarmes.

Ha estat “absolutament accidental”, ha explicat Batlle, que ha reiterat que no té res a veure amb cap acció delictiva. “Feia la impressió que podia haver-hi alguna cosa irregular, però sembla que s’ha descartat tot”, ha dit.

Un simulacre no volgut

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat unitats dels Bombers, dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana i dels Serveis d’Emergències Mèdiques. “S’han activat amb tota la celeritat tots els cossos d’emergències de la ciutat“, ha comentat Batlle, que ha afegit que “també ha servit com a simulacre”, tot i que no volgut.