Els veïns dels barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi demanen que es dignifiqui el camí que els uneix, que passa pel costat de la carretera de Vallvidrera a les Planes. Les cinc associacions de veïns de Can Rectoret, Mas Guimbau – Can Castellví i Mas Sauró demanen que el camí actual es converteixi en un passeig agradable on passejar que vagi des de l’Escola els Xiprers a les Planes, amb zona d’esbarjo per a infants, espais gimnàstics per a gent gran i un carril bici.

“Si algú cau es pot matar”

Els veïns critiquen la deixadesa del camí, que s’inunda quan plou i queda tallat en alguns trams. Alguns trossos del camí són perillosos, com trams molt estrets propers a la carretera o com el tram que passa sobre la riera de Sant Cugat: “És terrorífic, no hi ha cap protecció, si algú cau a la riera que són uns quatre metres es pot matar”, alerta Xavier Portell, veí de la zona.

Veïns dels barris de muntanya del districte de Sarrià – Sant Gervasi sovint es queixen que se senten abandonats per l’Ajuntament de Barcelona i demanen més manteniment i millores a les infraestructures del barri.

Barris desconnectats

Aquest passeig de 2 km també serviria per connectar els tres barris de la zona, que actualment queden separats per la carretera: “És una frontera entre barris, el que volem és que això sigui un carrer que uneixi tots els serveis: les escoles, les parades de FGC, el CAP…”, explica Jesús Escardó, de l’Associació de Veïns el Sanatori.

La millora d’aquest passeig està inclòs en el Pla de Futur 2010-2020, aprovat pel districte de Sarrià – Sant Gervasi, però mai no s’ha tirat endavant. Les cinc associacions de veïns dels barris de muntanya han presentat el projecte als pressupostos participatius de l’Ajuntament, que ara s’han aturat per la pandèmia.