La primera fase d’urbanització, que començarà al gener i durarà fins a la tardor, se centrarà en l’anomenat Sector 10, situat a la cantonada entre el passeig de la Zona Franca i els carrers dels Motors i d’Ulldecona. El primer que es farà serà instal·lar-hi el clavegueram, l’enllumenat i altres serveis previs a la construcció de futurs habitatges. L’àrea d’actuació, que ocupa una extensió de 31.000 m2 inclourà prop d’un 20% de zona verda.

Paral·lelament a l’inici de la primera fase de transformació, hi ha en construcció un edifici destinat a reallotjar els veïns de la zona que perdran casa seva amb les obres d’urbanització. Segons les previsions, el nou bloc, situat al carrer Pontils, estarà acabat el mes de maig de 2013.

Les obres han estat adjudicades a la unió temporal d’empreses formada per Copcisa, Scrinser i Sacyr per un valor de 6.406.427 euros, després d’un concurs on hi han participat 26 empreses més.

A tot el nou barri de la Marina del Prat Vermell s’hi podran construir fins a 11.865 habitatges, destinats a allotjar unes 30.000 persones. Prop de la meitat d’aquestes noves construccions seran habitatges protegits. El projecte en conjunt s’ha dissenyat seguint criteris d’eficiència energètica.