Després que l’Ajuntament presentés un nou paquet de mesures per combatre els pisos turístics il·legals, des de la plataforma La Barceloneta Diu Prou remarca que ja fa dos anys que van començar les inspeccions i, tot i que reconeixen que en van tancar, asseguren que continua havent-hi allotjaments no autoritzats. Per això, ara es mostren esperançats que aquesta nova ofensiva municipal serveixi per afegir pressió als operadors.

La plataforma, però, es queixa de la lentitud dels tràmits que calen per tancar un pis il·legal. En una entrevista a BarcelonaFM el seu portaveu, Antonio Vázquez, explica, per exemple, que cal trobar-hi dues vegades gent diferent a dins i que tot plegat pot fer que passin entre 8 i 10 mesos abans no s’acabi tancant l’allotjament.

Sigui com sigui, Vázquez ha recordat que l’objectiu de la plataforma La Barceloneta Diu Prou és que s’eliminin tots els pisos turístics, siguin il·legals o no. Consideren que no són compatibles amb la vida quotidiana dels veïns en un barri en què denuncien que hi ha massificació turística.