La sala del Centre Cívic de la Barceloneta va quedar petita per encabir-hi tots els veïns que volien conèixer de primera mà les mesures urgents que proposa l'Ajuntament per combatre el turisme incívic al barri. Unes mesures que ahir va intentar explicar la regidora del districte, Mercè Homs, enmig de crits i interrupcions dels veïns i que inclouen un augment de les inspeccions per detectar apartaments il·legals i més presència policial als carrers. Pels veïns, però, no és suficient. ORIOL CASABELLA, president de l'AV Barceloneta "Nosaltres creiem que és un pedàs perquè realment no se soluciona. Inspeccions que realment són tres patrulles que són insuficients perquè hi ha 9.000 habitatges a la Barceloneta i no és solució per fer-ho. Volem solucions contundents i ràpides, ara." Unes solucions que van entregar per escrit a la regidora i que creuen que requereixen l'aplicació de multes i la retirada de llicències, i en un futur, la supressió de tots els apartaments turístics per convertir-los en pisos de lloguer social. Davant la negativa de l'Ajuntament de clausurar tots els apartaments, els veïns van decidir abandonar la reunió al cap d'una hora i mitja. "No l'hem deixat ni acabar, hem acabat sortint perquè ens prenen el pèl." "Malament, perquè no s'ha compromès a res." La regidora, abandonava el centre cívic entre els crits dels veïns. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Hem fet una reunió amb veïns i ens tornarem a trobar en una altra ocasió amb altres veïns." Però la tensió no anava només dirigida als membres de l'Ajuntament. Alguns veïns favorables als pisos turístics també van rebre fortes escridassades. En Jordi, per exemple, treballa netejant pisos i es queixa que arran de les protestes ha baixat la feina. JORDI SOLER, treballador en pisos turístics "Ellos no tienen en cuenta vecinos suyos que están trabajando en esto. Ilegal o no ilegal. Estamos en un contexto de crisis y la gente trabaja en lo que puede." Els veïns tenen clar que mantindran les protestes fins que no vegin resultats efectius al barri.

La sala d’actes del Centre Cívic de la Barceloneta va quedar petita per encabir-hi tots els veïns que volien conèixer de primera mà les mesures urgents que proposa l’Ajuntament per combatre el turisme incívic al barri. Enmig d’un ambient força caldejat, els veïns van reclamar directament a la regidora del districte, Mercè Homs, mesures més concretes. Les més urgents, convertir els apartaments turístics il·legals en pisos de lloguer social i revisar la normativa de terrasses i horaris comercials, a més de reforçar presència policial al barri. Unes reivindicacions que, segons els veïns, van molt més enllà de les inspeccions que ha proposat el consistori.

La reunió, convocada a les vuit del vespre, es va acabar poc més d’una hora més tard quan els veïns van decidir aixecar-se i marxar. Sortien emprenyats i decebuts de la reunió perquè, segons deien, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, no es va comprometre a tirar endavant cap dels canvis normatius que ells reclamen, sinó que es va limitar a presentar un “pla de xoc” que consideren un “pedaç” insuficient per fer front a la situació de degradació que hi provoca el turisme de baix cost.

Després d’una setmana de protestes nocturnes al carrer, els veïns de la Barceloneta han convocat aquest dissabte, a les 18 h, una assemblea a la plaça del Poeta Boscà que es preveu amb una nova manifestació pels carrers del barri en contra del turisme incívic.