Fa gairebé un any que el George va arribar a Barcelona. El seu activisme com a defensor dels drets de gais, lesbianes i transsexuals a Sierra Leone, on l'homosexualitat es castiga amb penes de presó, el va obligar a fugir i demanar asil a Espanya. GEORGE REQINALD FREEMAN "T'has d'amagar si ets gai o lesbiana. Ha d'estar tancat, perquè pots perdre la família, la feina i el suport social." Ell és un dels milers de refugiats que cada any han de marxar del seu país per motius religiosos, polítics o per conflictes armats. L'any passat, Espanya va concedir asil a més de 4.500 persones i la meitat de les sol·licituds les van fer ciutadans de Mali i de Síria. Barcelona és la tercera província que va rebre més demandes, prop de 340 persones. Segons la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, el Govern espanyol es troba a la cua d'Europa en la protecció internacional. ESTEL·LA PAREJA, directora de la CCAR "No estem donant resposta a les necessitats de les persones refugiades que es queden en les nostres fronteres. Si tenim en compte el volum de sol·licitants d'asil a novell de la Unió Europea, Espanya només s'ha quedat amb l'1% de les solicituds d'asil." Des de la Comissió denuncien que la intensificació de les mesures de control fronterer, com a Ceuta i a Melilla, estan dificultant l'accés de les persones refugiades a demanar asil.

Només Madrid i València superen Barcelona en nombre de sol·licituds d’asil. Durant el 2013, 4.502 persones van demanar protecció internacional a Espanya i 342 ho van fer a la província de Barcelona. Són algunes dades que ha donat a conèixer la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), coincidint amb la proximitat del 20 de juny, el Dia Internacional de les Persones Refugiades.

La meitat de les persones que van demanar asil durant el 2013 a tot Espanya, provenien de Mali (1.478 persones) i de Síria (725 persones), on els conflictes han fet fugir milions de persones. Segons l’organisme, el govern espanyol encara no fa prou per ajudar a aquests refugiats. Denuncien que només ha atès el 22% de les demandes que ha rebut i que suposen l’1% de les que s’han fet a tot Europa.