personal sanitari reunit
Autor: Isaac Planella

L’augment de contagis per coronavirus a Barcelona està assolint nivells que no es detectaven des de la segona onada de la pandèmia. Aquesta setmana s’han notificat 1.227 casos de covid-19 en un sol dia, el dimarts 29 de juny. Aquests registres en només 24 hores no es comunicaven a la ciutat des de l’octubre de l’any passat, en plena segona corba. A més, es tracta de dades provisionals, que encara poden augmentar més.

De mitjana, cada dia de juny es van detectar a Barcelona 245 positius per covid. Per tant, les dades del 29 de juny quintupliquen la mitjana diària del mes. No és l’únic dia en què es va superar el miler de contagis a la ciutat. Un dia abans, el 28 de juny, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) també va comunicar 1.038 casos.

29 anys, mitjana d’edat dels positius

Alguns ambulatoris estan confirmant pics de positius que feia mesos que no detectaven. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja va alertar que l’atenció primària està notant aquesta cinquena onada, mentre que de moment no hi ha repercussió als hospitals i les UCI. Això és així perquè la majoria de positius detectats són barcelonins joves. La mitjana d’edat l’última setmana és de 29 anys.

Aquest increment de casos queda reflectit en la incidència de covid per barris, ja que territoris que habitualment no destacaven com a afectats ara sí que ho són. Alguns exemples són Sarrià, les Tres Torres, Sant Gervasi – la Bonanova o Pedralbes, amb taxes per coronavirus que han pujat al juny.