Per combatre la crisi, més llums de Nadal. Després de l'experiència de l'any passat, quan la campanya nadalenca va salvar "in extremis" la temporada, l'Ajuntament i els comerciants volen repetir la fórmula. Per això el pressupost destinat a la il·luminació s'ha incrementat fins superar els dos milions d'euros. JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Aquesta és la millor inversió per a la ciutat. No és una despesa". A diversos punts de la ciutat es col·locaran 20 estrelles de Nadal, l'element emblemàtic d'aquest any. Hi haurà més carrers il·luminats, un total de set. En dos, hi trobarem temàtiques inspirades en la història dels barris als quals pertanyen. Un banc de peixos animarà els carrers de la Barceloneta, i cabareteres de music-hall ho faran a l'avinguda del Paral·lel. JORDI MATEU, president de la Fundació Barcelona Comerç "El Nadal és una data fonamental representa el 30% de la venda anual i no portem un bon any". MIGUEL ÁNGEL FRAILE, secretari general de la Confederació de Comerç "Pensem que serà un Nadal millor però no gaire millor que l'any passat. La situació no dóna perspectives de creixement importants." L'encesa serà el 2 de desembre.

Aquest matí, l’Ajuntament ha presentat la campanya per aquest Nadal. Pel que fa a la il·luminació, el consistori i els comerciants aposten per augmentar el nombre de llums per incentivar les vendes. Esperen que, com ja va passar el 2009, la campanya nadalenca salvi una temporada comercial discreta. Per això, el pressupost destinat a il·luminació s’ha incrementat fins superar els dos milions d’euros. Entre els nous carrers que s’il·luminen, destaquen la rambla del Raval, el Paral·lel i diversos carrers de la Barceloneta.

Estrelles en lloc de galets

Una altra novetat serà la incorporació de 20 estrelles de Nadal de 2,5 metres de diàmetre cadascuna. Les estrelles es col·locaran en diversos llocs de la ciutat en substitució dels galets de l’any passat, que es reutilitzaran per decorar els mercats municipals.

La il·luminació de Nadal s’encendrà el dia 2 de desembre i es mantindrà fins al 6 de gener de 2011.