Són bona part dels residus que es generen a l'àrea metropolitana de Barcelona. En aquesta planta, en reben 25.000 tones l'any, i això tenint en compte que només tracten les deixalles que es llencen al contenidor groc: envasos de plàstic, llaunes i brics. Aquests dies, la muntanya s'ha fet més gran. JOAN MIQUEL TRULLOLS, director de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus de l'AMB "Entre les festes de Nadal i després, quan arriben les Rebaixes de gener, són activitats de consum de força activitat econòmica i el que sí notem és un increment dels embalatges de paper i cartró, això sí que ho notem, també un increment dels envasos de vidre." En aquesta planta, preparen les deixalles perquè es puguin reciclar. El primer pas és treure el que en diuen els impropis, és a dir, aquells residus que es llencen equivocadament al contenidor groc i que poden arribar al 15%. NARCISO LUQUE, operari de la planta "Ahora mismo estoy sacando un cable, un cable de antena, salen bolsos también, no sé, mangueras de riego, muchos cartones... Puede salir cualquier cosa." Un cop s'ha fet aquest filtratge, se separen el residus en funció del material amb què són fets. Després es compacten i es traslladen a plantes de reciclatge on els fonen i els donen un nou ús. Per exemple, amb el plàstic de les ampolles d'aigua es fan els filaments que s'utilitzen per teixir les samarretes del Barça.

Bona part dels residus en forma d’envàs que es generen a l’àrea metropolitana de Barcelona van a parar a la planta de residus de Gavà-Viladecans. 25.000 tones, entre envasos de plàstic, llaunes i brics, es tracten anualment en aquestes instal·lacions. La feina s’intensifica especialment durant les festes de Nadal i durant el posterior període de rebaixes, especialment pel que fa a la recuperació d’embalatges i envasos de vidre.

El primer pas del procés de reciclatge és treure el que en diuen els “impropis”, és a dir, aquells residus que es llencen equivocadament al contenidor groc i que poden arribar al 15%.

Un cop s’ha fet aquest filtratge, se separen el residus en funció del material amb què són fets. Després es compacten i es traslladen a plantes de reciclatge on els fonen i els donen un nou ús. Per exemple, amb el plàstic de les ampolles d’aigua es fan els filaments que s’utilitzen per teixir les samarretes del Barça.