Aconseguir que els congressistes passin més desapercebuts i evitar, per tant, imatges com aquesta. És un dels objectius del pla amb què es vol garantir l'èxit, també pel que fa a la seguretat, del Mobile World Congress. Conscienciar-ne els participants, donar-los indicacions per protegir-se, serà -han dit avui els Mossos- fonamental. JOAN CARLES MOLINERO, director del dispositiu del pla de seguretat "Patrullatge dirigit en funció de les hores i dels llocs on es mouen més" o bé "molta gent cap al centre, controls policials i de paisà". En l'elaboració del pla de seguretat integral presentat avui hi han participat directius del congrés i representants tant del sector turístic i hoteler, com dels transports públics i privats. MANEL PRAT, director general de la Policia "És prioritari que hi hagi la percepció que Barcelona i la Fira estan a l'alçada". Per facilitar les denúncies, s'instal·larà un punt d'atenció al ciutadà a l'interior de la fira. Tot i això, de moment no serà possible atendre la petició del gremi d'hotelers, que demanen poder cursar denúncies als mateixos hotels. Segons els Mossos d'Esquadra, ho estan estudiant però encara els cal temps. MANEL PRAT, director general de la Policia "Hi ha requisits legals a perservar, com el d'autenticitat de les denúncies entre d'altres, i per tant cal un fer un estudi. És un any clau per al futur del congrés i cal cuidar tots els detalls. Més enllà d'aquest pla, els responsables de seguretat es renuniran cada dia per revisar les possibles incidències.

Aquest dijous s’ha presentat el Pla director de seguretat que s’ha dissenyat per a la celebració a Barcelona del Mobile World Congress. És un pla integral en què, a més dels cossos de seguretat, també participen els directius del congrés, els representants del sector turístic i hoteler i els diferents agents de transport que intervindran a l’esdeveniment.

Entre altres mesures, el pla preveu incrementar el patrullatge dels Mossos d’Esquadra no només a l’interior i l’exterior del recinte, sinó també als espais on s’han organitzat actes paral·lels, a les zones turístiques de la ciutat, als mitjans de transport públic i als hotels on s’allotgen els congressistes. A més, hi haurà una Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) a l’interior del congrés, on s’atendrà qualsevol incidència que afecti els participants. En aquest sentit, de moment, no serà possible atendre la petició del gremi d’hotels, que demanava poder cursar denúncies als mateixos hotels.

També s’extremaran les mesures de seguretat en els accessos del congrés -per evitar que hi entrin persones sense acreditació- i  es reforçarà el patrullatge en les zones de restauració.

Pel que fa als transports públics, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha instal·lat màquines expenedores de bitllets a l’interior del recinte. L’objectiu és evitar cues en les estacions de metro, ja que és en les aglomeracions on hi ha més possibilitat que actuïn els carteristes.