TONI COMÍN, conseller de Salut "Amb aquest canvi, aprofundim en el que està sent una de les línies estratègiques del mandat: reforçar el caràcter públic del sistema sanitari, fent que els proveïdors en siguin empreses públiques i no privades." GEMMA TARAFA, comissionada de Salut "No oblidem que, a la ciutat de Barcelona, cada any 220 milions d'euros van de les arques públiques cap a entitats privades amb ànim de lucre. S'ha de fer aquest exercici, cas a cas, per anar veient si es poden fer passos per reforçar la sanitat pública i millorar l'abordatge assistencial dels nostres pacients."

Barcelona, el barri de la Mina i Montcada i Reixac eren els tres únics punts de tot Catalunya que seguien amb la gestió externalitzada del servei i aprofitant la finalització del concert se n’ha recuperat la gestió pública. De fet, segons el conseller de Salut, Toni Comín, “amb aquest canvi, aprofundim en el que esta sent una de les línies estratègiques del mandat: reforçar el caràcter públic del sistema sanitari“, fent que els proveïdors en siguin empreses públiques i no privades.

A més, la internalització del servei no suposa cap sobrecost per a l’Administració catalana ja que serà l’ICS qui gestionarà els 2,4 milions d’euros que fins ara rebia el SEM per pagar l’empresa que havia guanyat el concurs corresponent. Comín, que ha qualificat el fet d'”històric”, ha afegit que el servei comptarà amb 148 professionals: 40 interins nous i 108 professionals, tant metges com infermers, que faran guàrdies. També hi haurà 12 vehicles circulant per la ciutat que quan no treballin estaran aparcats als dos centres operatius del sistema: el CAP Manso, al barri de Sant Antoni, i el de Casernes, a Sant Andreu.

La comissionada de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, considera molt positiu aquest canvi i ha apuntat que va molt alineat amb el que s’està fent al Consorci Sanitari de Barcelona, “on s’està treballant amb força la desprivatització d’alguns serveis. No oblidem que a la ciutat de Barcelona cada any 220 milions d’euros van de les arques públiques cap a entitats privades amb ànim de lucre i s’ha de fer aquest exercici, cas a cas, per anar veient si es poden fer passos per reforçar la sanitat pública i millorar l’abordatge assistencial dels nostres pacients”.

El pas de l’atenció domiciliària continuada a l’ICS implica també millores en la integració l’atenció social i sanitària. S’han creat nous protocols per a la derivació entre els serveis d’atenció continuada a domicili i els serveis socials d’urgència de l’Ajuntament.