Segons la Federació Autisme Catalunya, una de cada 100 persones és autista, una malaltia que afecta més als homes que a les dones —per cada quatre homes amb autisme hi ha una dona que n’està afectada. Actualment a Catalunya es calcula que hi ha 75.000 persones autistes.

Amb l’objectiu de conscienciar i explicar què suposa aquesta malaltia, que es manifesta durant els tres primers anys després de néixer i que perdura durant tota la vida, l’entitat Aprenem ha volgut “trencar el mite” convidant a “connectar-se al blau” i vestir-se d’aquest color.

A la cita, Connecta’t al Blau, que ja fa anys que se celebra, s’hi han sumat diverses entitats i s’han pogut visitar museus i fer activitats aquàtiques i d’aventura de forma paral·lela als tallers organitzats per explicar com és el dia a dia d’una persona amb autisme. 

Edificis emblemàtics de la ciutat es tenyeixen de blau aquest diumenge a la nit

Una cinquantena d’edificis de Barcelona s’il·luminaran de blau aquest diumenge a la nit, entre les 9 del vespre i les 12 de la mitjanit, per l’autisme. Seran edificis emblemàtics com l’Ajuntament, el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya o el MACBA.