El comptador es posarà en marxa aquest dijous al vespre, en un acte d’homenatge a les persones refugiades mortes en el seu viatge cap a Europa. Segons ha explicat l’alcaldessa en la invitació a l’acte, així es vol “reivindicar la urgència d’un passatge segur i un canvi radical en les polítiques d’asil europees”.

El comptador es posarà en marxa amb la xifra oficial de morts en aquest 2016 i s’anirà actualitzant a mesura que hi hagi més víctimes. L’1 de gener de 2017, es posarà a zero i tornarà a començar el recompte.

Crítiques de CiU

La idea d’instal·lar un comptador del nombre de morts a la mar no ha agradat al Grup Municipal de CiU, que, a través de Twitter, ha assegurat que el memorial “banalitza la vida i s’acosta massa a la pornografia del dolor”.

En una sèrie de cinc piulades, el partit es pregunta què ha fet el govern municipal per aconseguir d’altres administracions “avenços en l’atenció als refugiats”. També demanen al govern d’Ada Colau “més polítiques i menys ‘postureig'” en aquesta qüestió i que “iniciatives com aquesta es facin des del consens i sense imposicions”.