Ni són núvies, ni van a a l'altar. Aquestes dones es dirigeixen a un macropícnic elitista farcit d'elegància i glamur. Però no tothom hi té les portes obertes. El Dîner en blanc està reservat a uns pocs privilegiats. Per asistir-hi has de rebre una invitació d'un altre membre que hi vagi o bé apuntar-te en una llista i esperar que et donin permís. Els assistents han de vestir íntegrament de blanc i portar un cistell amb menjar d'allò més elaborat. L'esdeveniment va néixer a París fa gairebé 25 anys i s'ha celebrat a diverses ciutats de tot el món. A la capital francesa ha arribat a congregar més de 15.000 persones. Una de les particularitats del macropícnic és que els assitents no coneixen la localització de la trobada fins minuts abans de l'esdeveniment. Per tant, és un misteri saber en quin lloc es farà el Dîner en blanc de Barcelona. Per descobrir-ho, ens haurem d'esperar fins al 13 de setembre.

La iniciativa va néixer a París ara fa 25 anys i, en les edicions actuals de la capital francesa, s’hi poden arribar a aplegar fins a 15.000 persones. Actualment hi ha 12 ciutats que celebren aquest esdeveniment, però aquest estiu moltes altres ciutats d’arreu del món s’han unit a la xarxa Dîner en blanc: Mont-real, Toronto, Vancouver, Chicago, Boston, Filadèlfia, Atlantic City, Cincinnati, Nova Orleans, Las Vegas, San Francisco, Singapur, Ciutat de Mèxic, Sidney, Brisbane, Barcelona i Kigali.

Es tracta d’un esdeveniment que es defineix com a molt elegant, on només hi poden assistir les persones convidades o bé les que han estat admeses després de demanar un permís. Tothom ha de vestir de blanc i portar-hi un menjar molt elaborat dins d’una cistella de pícnic. Sempre es fa en un espai públic, a l’aire lliure, que es coneix minuts abans de l’acte. A Barcelona, la localització de l’esdeveniment encara és un misteri.