En dos anys l'Institut Valencià d'Infertilitat de Barcelona, un dels centres de referència a l'Estat en reproducció assistida, ha incrementat la seva activitat un 15%. AGUSTÍN BALLESTEROS, director de l'IVI a Barcelona "La fertilitat té una influència menor amb el tema de la crisi perquè la majoria de parelles consideren que ser pares o mares és prioritari en la seva vida." Val a dir també que l'activitat en aquest centre creix gràcies al turisme mèdic, ja que el nombre de parelles nacionals s'ha mantingut. Un 40% de les pacients de l'IVI vénen de països com Itàlia, França, Anglaterra o Alemania. L'institut Dexeus, el centre pioner a utilitzar aquest tipus de tractament, tot i que també té un 28% de parelles estrangeres, ha seguit apostant per les pacients nacionals i gràcies, en part, al seu prestigi, ha aconseguit mantenir l'activitat. Ara bé, també han hagut facilitar els tractaments a les butxaques de les pacients. BUENAVENTURA COROLEU, cap del Servei de Reproducció de Salut de la Dona Dexeus "En les pacients amb les quals per desgràcia no aconseguim l'èxit i han de repetir, doncs, intentem ajudar-les al màxim finançant els tractament i donant un cop de mà perquè puguin abonar els processos de forma fraccionada." Ara mateix a Catalunya més de 2.700 parelles estan en llista d'espera per poder fer-se un tractament de fertilitat en hospitals públics. Un tractament que tot apunta que el Ministeri de Sanitat podria eliminar en breu de la cartera de serveis i que, de retruc, beneficiaria encara més aquests centres privats capdavanters a l'Estat.

Els dos últims anys l’Institut Valencià d’Infertilitat de Barcelona, un dels centres de referència a l’Estat en reproducció assistida, ha incrementat la seva activitat un 15%. Aquest centre fa actualment 2.500 cicles de reproducció assistida a l’any. Desde l’IVI asseguren que les parelles malgrat la crisi no renuncien a a la maternitat. Val a dir també que l’activitat de l’IVI creix gràcies al turisme mèdic, ja que el nombre de parelles nacionals s’ha mantingut. Un 40% de les pacients de l’IVI vénen de països com Itàlia, França, Anglaterra o Alemanya.

D’altra banda, l’Institut Dexeus, el centre pioner a utilitzar aquest tipus de tractament, tot i que també té un 28% de parelles estrangeres, ha continuat apostant per les pacients nacionals i gràcies, en part, al seu prestigi, ha aconseguit mantenir l’activitat. Fa uns 2.000 cicles a l’any. Ara bé, també han hagut facilitar els tractaments a les butxaques de les pacients a través del finançament o permeten que els pacients puguin pagar de manera fraccionada.

Ara mateix a Catalunya més de 2.700 parelles estan en llista d’espera per poder fer-se un tractament de fertilitat en hospitals públics. Un tractament que tot apunta que el Ministeri de Sanitat podria eliminar en breu de la cartera de serveis i que, de retruc, beneficiaria encara més aquests centres privats capdavanters a Espanya.