L’Ajuntament activarà un número de WhatsApp per prevenir el suïcidi juvenil. La línia funcionarà de manera semblant al telèfon, que ja està en servei des de l’agost per donar atenció immediata a qui ho necessiti. Serà, segons l’Ajuntament, un “canal bidireccional”, al darrere del qual hi haurà els mateixos equips que al telèfon, és dir, persones formades per atendre aquest tipus de casos.

El servei s’ha activat després que s’hagi constatat un augment de les temptatives de suïcidi entre els menors. D’aquesta manera, es vol arribar amb més facilitat als afectats, ja que, segons un estudi citat pel consistori, el 97 % dels joves no utilitzen el telèfon per trucar. La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha remarcat que l’objectiu és buscar “un canal més adaptat a la seva pròpia realitat”. En els primers mesos de funcionament de la línia telefònica, s’han atès més de 1.800 casos.

De manera paral·lela, també es crearà una aplicació mòbil amb informació per prevenir el suïcidi que, segons l’Ajuntament, seguirà el model d’altres ciutats europees en què ja funciona. A través d’aquesta app es podrà accedir de manera ràpida a les línies d’ajuda i es donaran estratègies de protecció, sempre, segons l’Ajutnament, “des d’un entorn de màxima privacitat”.