Els Mossos d’Esquadra posaran en marxa un ampli dispositiu de seguretat ciutadana amb motiu del partit de Lliga de Campions d’aquest dimecres entre el Futbol Club Barcelona i l’Olympique de Lió. La policia catalana controlarà l’arribada i els moviments dels 4.500 aficionats de l’equip francès que es deplaçaran a la ciutat, entre els quals es preveu la presència d’alguns ultres i radicals.

Des de primera hora del matí i fins a primera hora de la tarda, es farà una vigilància especial en llocs turístics com la Rambla, la plaça Reial i l’entorn de la plaça de Catalunya per prevenir possibles conductes incíviques o violentes. A la tarda el dispositiu se situarà a l’entorn del Camp Nou per evitar possibles enfrontaments entre grups radicals dels dos equips.

Seguiment dels radicals del Barça i l’Olympique

Els aficionats francesos podran entrar a l’estadi des de les 18.30 h per l’accés 21 —habitual en aquest tipus de partits—, on efectius de seguretat privada i dels Mossos faran escorcolls estrictes als visitants. L’entrada per a la resta d’aficionats no s’obrirà fins a partir de les 19.30 h.

El dispositiu també preveu controls en els punts on habitualment es concentren seguidors radicals del Barça, tal com ja va passar dissabte passat amb motiu del Barça-Rayo de Lliga. Aleshores, segons informen els Mossos, van intervenir nombrosos pals i porres, a més de punys americans, armes blanques i sacs plens de pedres i maons a un grup d’un centenar de seguidors vinculats a l’entorn dels Boixos Nois. També se’ls van requisar esprais de defensa personal, bengales i diverses substàncies estupefaents.

Més seguretat en àrees de servei, l’aeroport i el metro

Els Mossos també preveuen incrementar els punts de control i prevenció a les àrees de servei de l’AP-7 en el tram entre la frontera francesa i la capital catalana, tenint en compte que molts dels aficionats francesos arribaran amb autobusos. A l’aeroport un dispositiu de seguretat vetllarà per l’arribada de vols amb seguidors de l’Olympique. Pel que fa al metro, s’incrementarà la senyalització a les estacions de l’L3 de Drassanes i Palau Reial i hi haurà patrulles a l’interior dels vagons. La Guàrdia Urbana també vigilarà l’acció de carteristes que vulguin aprofitar les grans aglomeracions per actuar.

Els dos cossos policials han fet aquest dimarts al matí la darrera reunió de coordinació, juntament amb responsables de la Policia Nacional de França, del consolat francès, del Futbol Club Barcelona i de l’Olypmique de Lió. També hi han assistit representants de Transports Metropolitans de Barcelona i del Sistema d’Emergències Mèdiques.