Els Barber Angels tornen per segona vegada al Centre Residencial d’Inclusió Hort de la Vila de Sant Joan de Déu Serveis Socials per tallar els cabells a més de persones en situació d’exclusió residencial. Es tracta d’una germanor de professionals que proporcionen servei de barberia a persones sense llar.

La cura personal és un element essencial per enfortir l’estat anímic i els processos de millora. Per aquest motiu Barber Angels posa el focus en la importància d’incorporar aquests hàbits entre les persones del centre i venen periòdicament a tallar-los els cabells o repassar la barba: “Realment el que fem és tornar, amb un tall de cabells o un repàs de barba, la dignitat“, explica en Fran, responsable de Barber Angels a Espanya.

D’alguna manera, iniciatives com aquesta fan que nosaltres ens sentim més integrats en la societat
Geraldo, usuari del servei de Barber Angels
Barber solidari

L’Eugeni és una de les 40 persones que ha passat per aquest servei de perruqueria solidari, tot i que en el centre hi ha 110 usuaris. Ell destaca que “és una forma de fer feliç a la gent” i que a través d’iniciatives com aquesta se senten “més integrats en la societat”. En aquest sentit, la Montserrat Alert, responsable de l’equip de solidaritat de Sant Joan de Déu Serveis Socials, també destaca la importància de cuidar la imatge per sentir-se millor.

A més, en aquesta acció els usuaris troben un espai d’escolta on apropar les seves històries i i sentir-se cuidats pels professionals i la resta d’assistents.