El nou narcolocal desallotjat per la policia al carrer d’Elkano, al Poble-sec, ha estat un maldecap per als veïns aquests darrers dies. El punt de venda i consum de drogues, ubicat en un local ocupat d’un bloc propietat de l’Ajuntament de Barcelona, portava al barri robatoris, problemes de convivència i molts altres actes incívics, tal com relaten els veïns. En un vídeo enregistrat per un veí la matinada de dissabte es pot veure una baralla entre usuaris a les portes del local i destrosses al portal de l’edifici número 61, on es trobava el local.

En les imatges, es pot veure diverses persones amb barres metàl·liques i de plàstic colpejant el portal de la finca i destrossant els vidres mentre, just al costat, entren i surten usuaris del narcolocal. Tot plegat, entre insults i crits i amb el temor d’alguns veïns que contemplaven l’escena des dels seus balcons.

Els usuaris, vinguts de l’antic narcolocal de Piquer

Preguntats per aquest narcolocal, els veïns amb els quals ha pogut parlar betevé confirmen que es tracta d’usuaris que fins ara anaven al narcolocal del carrer de Piquer, també al Poble-sec, que va ser desmantellat i retornat al propietari el 30 de desembre. Molts no volen parlar davant de càmera, asseguren, per “por”. En qualsevol cas, celebren que aquest dimarts s’hagi desallotjat el narcolocal d’Elkano “gràcies a la lluita dels veïns”.

Hores més tard de l’inici del dispositiu policial per desmantellar el local, els operaris han tapiat l’entrada per evitar una altra ocupació.

narcolocal elkano poble-sec

“Era una molèstia constant”

Alguns dels veïns que sí que han volgut parlar davant de càmera expliquen que els darrers dies han patit molts sorolls a causa de l’activitat que hi havia a l’interior i a les portes del narcolocal. “Era una molèstia constant”, narra un resident de la zona. Assegura que sovint havien de veure escenes de furts i violència. “Era una lacra“, conclou. Un altre veí alerta que hi ha un altre local ocupat al número 11 de la plaça de les Navas.