Amb la fase 2 en marxa, la majoria de barcelonins han pogut tornar a banyar-se a les platges de la ciutat, però no tothom ho ha pogut fer. Les persones amb discapacitat denuncien que l’Ajuntament no ha pensat en elles i no ha previst iniciar també els punts de servei de bany assistit. Afirmen que aquest dissabte, a les 11 h, s’hauria d’haver posat en funcionament, però que l’Ajuntament encara no els ha donat cap data d’inici. Per això, una trentena de persones s’ha concentrat aquest dissabte al passeig Marítim del Bogatell. Reclamen el seu dret de poder-se banyar aquest estiu. 

Des de l’Ajuntament asseguren que tenen previst reprendre el servei de bany assistit “tan bon punt les mesures de salut pública ho permetin” i han explicat que fa setmanes que estan treballant per mirar quines mesures concretes han de prendre per poder tornar a oferir el servei amb totes les garanties per als usuaris i treballadors. Malgrat tot, no han posat data en la represa del servei. Des de la Comissió de Platges de Persones amb Discapacitat afirmen que entenen que amb la pandèmia s’han de prendre noves mesures d’actuació, però denuncien que arreu de l’estat ja s’han començat activar aquest tipus de serveis amb les mesures de covid-19 pertinents. En aquest sentit, afirmen que no entenen que una ciutat com Barcelona no hagi posat en marxa aquest servei o no tingui planificat quan es podrà començar a gaudir d’aquest servei.  L’any passat el servei va fer un total de 3.600 banys a persones amb discapacitat. Una gent que ara mateix no sap quan podrà a gaudir dels banys a la platja.

Un servei que ja era escàs, segons els usuaris

Els usuaris han aprofitat per reclamar millores en el servei. Es queixen que l’horari que els ofereix l’Ajuntament és restringint d’11 a 14 h i de 16 a 18 h, i demanen que s’ampliï. També es queixen que amb la bandera groga no els deixen banyar.