Foto: Nathan Dumlao

Poques vegades el robatori d’un telèfon mòbil (un furt habitual a Barcelona), acaba amb un final tan insòlit com el que va succeir el 3 de maig. Els Mossos d’Esquadra van localitzar un aparell que acabaven de robar al metro, amagat dins del rentaplats d’un bar. La troballa no va acabar aquí: a l’interior de l’electrodomèstic hi van trobar quatre mòbils més i 500 euros en efectiu.

Segons ha detallat la policia catalana en un comunicat, tot va començar quan una dona sortia d’una estació de metro. A les escales mecàniques va notar com una dona i dos homes se li acostaven molt. Quan va arribar al carrer, va adonar-se que tenia la motxilla oberta i que li faltava el mòbil. En aquell moment, agents de paisà dels Mossos que estaven a la zona van veure com aquestes tres persones, coneguts carteristes habituals, sortien precipitadament de l’estació. Una d’elles va entrar ràpidament en un bar i les altres dues la van esperar a l’exterior. Quan els Mossos van entrar a l’establiment, van sentir com sonava un telèfon mòbil i -sorpresa!- l’aparell estava amagat dins del rentavaixelles. Els agents van contestar: qui trucava era la propietària que intentava localitzar el mòbil.

La víctima va descriure els presumptes lladres i la descripció coincidia perfectament amb els sospitosos. Tots tres van ser denunciats per un delicte de furt lleu. En el cas de la dona, va quedar detinguda, perquè no portava la documentació i no “donava fiança de la seva identitat”. El responsable del bar no va poder donar cap explicació de què feien cinc telèfons mòbils (un dels quals havia estat sostret feia una estona a un turista canadenc) i 500 euros dins del seu rentavaixelles. Per això se’l va detenir per un delicte de receptació. Quan li van prendre les empremtes, els Mossos van comprovar que l’home tenia diverses identitats i un policial amb un d’aquests noms. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d’Esquadra han explicat que pel que fa a la resta de telèfons mòbils es continuen fent gestions per a intentar trobar els seus propietaris.