Foto: ACN

El Gran Recapte del Banc dels Aliments enfila les dues jornades més decisives, divendres i dissabte. I de moment ho fa amb una estimació de donacions molt per sota de l’esperat. Aquest divendres al matí l’entitat ha calculat que ha rebut el 40 % de contribucions que van rebre l’any passat, quan es van superar els set milions d’euros, que van  permetre obtenir més de cinc milions de quilos d’aliments, tant bàsics (oli, llet, pasta, arròs) com d’altres d’alt valor nutritiu (ous, peix o pollastre).

L’entitat fa una crida, per tant, a participar en la campanya per poder arribar als 10 milions d’euros que, diuen, necessiten per continuar alimentant totes les persones que depenen dels seus aliments. I és que el Banc dels Aliments ha vist com la pandèmia i la crisi que ha comportat ha fet augmentar el nombre d’usuaris fins gairebé les 150.000 persones.

La campanya del Gran Recapte 2021 va començar el 19 i el 20 de novembre de forma presencial i acabarà dissabte 27 amb una altra jornada presencial. Entremig, el Banc dels Aliment ha ofert la possibilitat de sumar fons de forma virtual a través del web www.granrecapte.com o de la paltaforma bizum 33596.

A diferència d’altres anys, aquest cop —el segon en pandèmia— la campanya no només ha tingut problemes per recaptar fons, també n’ha tingut per reunir voluntaris.