Les donacions de semen han augmentat els últims anys. En aquesta clínica, la primera que va tenir un banc de semen a tot l'Estat, han crescut un 24% des de 2007, un fet que vinculen amb l'inici de la crisi. El perfil del donant continua sent el mateix: jove, estudiant i universitari. Abans de donar una mostra per bona, però, cal passar uns requisits molt restrictius. De fet, només el 13% dels candidats superen tots els controls. La demanda de semen també ha augmentat. SIMÓN MARINA, director mèdic de l'Institut de Reproducció Cefer "Últimamente hay dos colectivos que usan más el banco de semen: las mujeres solteras i la mujeres lesbianas." A l'Estat, les donacions continuen sent del tot anònimes i es permeten un màxim de sis nadons d'un mateix donant. Després de 35 anys dedicats a la reproducció assistida, al doctor Marina encara li queden reptes per assolir. Un és aconseguir que el Congrés aprovi una llei que permeti als pares escollir el sexe del nadó. "¡Qué ganas de prohibir! Hay veces que una pareja ya tiene dos hijas y luego quiere un varón. Quieren asegurarse de tener una niña. Ha habido avortos." Divendres començarà el període de recollida de signatures per presentar una ILP al Congrés.

Les donacions de semen han augmentat els últims anys, concretament un 24% des de 2007, un fet que des del centre Cefer vinculen amb l’inici de la crisi. El perfil del donant continua sent el mateix: jove, estudiant i universitari. Abans de donar una mostra per bona, però, cal passar uns requisits molt restrictius. De fet, només el 13% dels candidats superen tots els controls.

La demanda de semen també ha augmentat, sobretot entre les dones solteres i les parelles de lesbianes. A l’estat, les donacions continuen sent del tot anònimes i es permeten un màxim de sis nadons d’un mateix donant.

El proper repte que s’ha marcat l’Institut Cefer és aconseguir que el Congrés aprovi una llei que permeti als pares escollir el sexe del nadó. Divendres començarà el període de recollida de signatures per presentar-ne una ILP al Congrés.