Des d’aquest dissabte fins al divendres 14, tots aquells que ho vulguin podran acostar-se a una farmàcia i comprar medicaments per a aquells que més ho necessiten. Els voluntaris i farmàcies col·laboradores de l’ONG Banc Farmacèutic volen aconseguir recaptar més de 30.000 medicaments sense recepta a farmàcies de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida i altres províncies espanyoles. L’any anterior es van recollir entre 16.000 i 20.000 medicaments, el doble que en 2011, i aquest any hi ha un 33% més de farmàcies col·laboradores a tot Espanya.

L’ONG va començar sol·licitant la solidaritat dels ciutadans buscant voluntaris per fer possible el Recapte de Medicaments i ara espera poder continuar ajudant les més de 90.000 persones en risc d’exclusió social o pobresa que cada any se’n beneficien.

Tots els fàrmacs recollits seran repartits entre les prop de 90 entitats assistencials que els necessiten per atendre les persones que acudeixen als seus centres. Càritas, Creu Roja o Arrels són algunes de les 90 entitats assistencials que un cop finalitzat el recapte se’n beneficiaran i repartiran els medicaments entre els més necessitats. El més sol·licitat són antisèptics, analgèsics, antiinflamatoris, productes pel refredat i estris de farmaciola.

Amb la crisi econòmica cada any augmenta el nombre de persones que tenen problemes per cobrir les necessitats de medicació, és per aquest motiu que ja fa set anys que el Banc del Medicaments duu a terme la Recollida de Medicaments. A més, per tal d’arribar a un major nombre de ciutadans, l’organització esta present a les xarxes: pots seguir en directe la recollida amb l’etiqueta #GranRecollida.