Més d’un centenar de manifestants van recórrer durant dues hores els carrers de la Vila de Gràcia després de concentrar-se a les 20 h a la plaça de Rovira i Trias. La protesta contra el pròxim desallotjament del Banc Expropiat va transcórrer sense incidents, enmig del desplegament policial d’una dotzena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra al voltant de la Vila de Gràcia i algunes de la Guàrdia Urbana a la plaça de la Vila.

La manifestació va acabar amb l’okupació d’una altra oficina tancada de CatalunyaCaixa, a la cantonada de la travessera de Gràcia amb el carrer de Bailèn. Només entrar, s’hi va organitzar un sopar popular. Els activistes que han okupat aquest espai diuen que volen convertir-lo en el casal dels joves de Gràcia, on el jovent del barri pugui tirar endavant tots aquells projectes que considerin adients per formar-se i construir un barri amb esperit crític.

Durant tot el cap de setmana, a més d’esmorzars, vermuts i dinars populars, s’hi faran assemblees de veïns i joves per acabar de donar forma al nou casal autogestionat. Demà diumenge tenen previst el primer cinefòrum, organitzat per l’equip que gestiona el Banc Expropiat.

El Banc Expropiat és un local propietat de CatalunyaCaixa que un grup de veïns de Gràcia va ocupar l’octubre de 2011. Havia estat una oficina de Caixa Tarragona que va tancar després de la fusió amb Caixa Catalunya. Al Banc s’han reunit des de llavors diversos grups anticapitalistes, vinculats a l’Assemblea de la Vila de Gràcia, l’Assemblea Groga o les Feministes Indignades, per exemple. El desembre passat, els okupants del Banc Expropiat van rebre una citació judicial per al proper dia 9 de gener, cosa que els fa pensar que el local serà desallotjat. Des de llavors han emprès una campanya de mobilitzacions al carrer per mirar de frenar-ne el desallotjament, en el marc de la qual s’emmarca la manifestació d’ahir i la posterior okupació del nou casal autogestionat a la travessera de Gràcia.