Després de tres nits d’aldarulls, el col·lectiu ha decidit no convocar cap protesta a peu de carrer i ha apostat per una cassolada “al balcó o a la teva plaça propera”. A més, han publicat un comunicat al blog del Banc Expropiat en què es fan indicacions de com seguir donant suport al centre. Entre d’altres, proposen penjar pancartes als balcons, convocar protestes i difondre informació.

La cassolada ha començat passades les 22 h i s’ha allargat una mitja hora. Després, de manera espontània, un centenar de persones s’han apropat davant del Banc Expropiat, on ha continuat.

D’altra banda, uns operaris han reforçat aquest dijous la porta del local ocupat fins dilluns. Després que els manifestants aconseguissin tornar a accedir-hi durant la manifestació de dimarts a la nit, aquest dijous s’ha optat per aplicar noves plaques metàl·liques a la porta.

L’únic incident registrat l’ha protagonitzat, puntualment, una persona que anava encaputxada i que ha malmès la càmera d’un periodista de TV3 que cobria la cassolada.

Els locals de restauració de Gràcia, a mig gas

Tot i que a mitjanit la cassolada s’havia acabat i la manifestació dissolt, a la Vila de Gràcia la normalitat no va tornar de forma completa. Les places i els carrers situats a la zona perifèrica del Banc Expropiat estaven més buits que habitualment. Va ser el cas del carrer de Verdi, on no s’hi va veure l’afluència típica d’un dijous a la nit, quasi a les portes del cap de setmana.

La poca concurrència de gent la van notar especialment els locals de restauració. Segons expliquen la majoria de treballadors, els aldarulls es noten també en la baixada dels ingressos. Altres establiments, però, com els de menjar ràpid, diuen que han notat un increment en la facturació per la gran quantitat de gent que s’ha concentrat al barri. Tot i que pocs van decidir sortir fora de casa, els que ho van fer mostraven una certa sensació d’alleujament.