La feina en majúscules comença just després del Gran Recapte. Toca ordenar el producte i fer-ho de pressa, perquè es tracta d'aliments i tenen data de caducitat. ORIOL DOLADER, cap de Logística de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona "Vénen grups de 30, 40 o 50 persones que acostumen a ser empleats d'empreses o acostumen a ser escoles o associacions o ve gent particular que ho ha vist al Facebook o al Twitter o al mateixa web que vénen i classifiquen." Un cop a les caixes, es distribueixen pel territori. Fins aquí arriben transportistes d'arreu que fan d'enllaç amb el destinatari: 326 entitats. SEBASTIÀ TAULER, transportista voluntari "Avui vinc a buscar aliments per a la Fundació Maria Raventós. Recullen noies, mares solteres. Allà els donen els estudis necessaris, tenen el fill allà, viuen allà i els donen feina i treball." DIEGO MENDOZA, Asociación Vida Abundante "Cada quinze días vamos a plaça de Catalunya y ahí repartimos bocadillos a la gente que está en la calle, justamente. Y a través del Banco de Alimentos sacamos los alimentos perecederos que les entregamos a ellos." Aquesta associació, vinculada a l'església evangèlica, també ofereix esmorzars al menjador social i dos dies a la setmana reparteix entrepans a Horta-Guinardó i Nou Barris. Omplen el magatzem gràcies al Banc del Aliments, una fundació benèfica privada nascuda l'any 1987 a Barcelona.