El Banc dels Aliments ha registrat un augment de més del 30 % en la demanda de les ajudes que ofereix, d’ençà de l’inici de la crisi del coronavirus. Des del 14 de març, ha incrementat l’activitat i ja ha repartit prop de tres milions de quilos de menjar. L’entitat, però, tem que, en els pròxims mesos, encara haurà d’atendre més persones i per això fa una crida a la solidaritat.

“S’ha disparat la demanda d’aliments i la perspectiva que tenim és que seguirà augmentant durant uns quants mesos”, ha explicat a betevé el director del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vila. El motiu, segons ha dit, és que “moltes persones s’han trobat sense ingressos de manera sobtada“. La majoria són “gent que treballa en economia submergida o que té feines molt en precari“.

Fatjó-Vila ha demanat el “suport de la ciutadania”, a la qual ha cridat a fer “donacions en diners o en aliments”. El director del Banc dels Aliments ha assegurat que tenen “moltes despeses noves” i que, tot i que han donat d’alta 46 entitats receptores noves i han distribuït més de 40.000 àpats cuinats, estan “molt lluny de poder atendre el 100 % de la necessitat d’alimentació que té una persona”.

Pel que fa als voluntaris, l’entitat està utilitzant “el mínim necessari per fer funcionar els magatzems”. Alguns d’ells, però, hauran de deixar d’anar-hi, a mesura que s’avanci en les fases de la desescalada i hagin de tornar a treballar. La majoria dels voluntaris del Banc dels Aliments són majors de 65 anys, considerats persones de risc. Per això, Fatjó-Vila ha dit que necessiten “gent que estigui en condicions de poder venir algunes hores a fer de voluntari”.