Com cada matí, a la platja del Somorrostro es troben els integrants d’un grup de ball curiós. No els espanta el temporal, com la borrasca Blas, que aquest dimecres afecta Barcelona, i tampoc no tenen cap vergonya. El ritual és sempre el mateix: qui vol i qui pot baixa a la platja per nedar una estona, fer una mica d’exercici i ballar sense complexos.

Van començar a fer-ho dos amics de la rambla de Badal, el Francisco i el Dani. El Francisco tenia una lesió a l’espatlla i, com que li agrada molt ballar, va començar a baixar a la platja amb el seu amic per moure’s una mica. Això va ser al gener, però ara al grup ja hi ha quatre integrants fixos, i els espontanis que s’hi van afegint cada dia. “No som una colla, qui pot ve de dilluns a divendres”, explica el Francisco.

“Si surt el sol, ens banyem”

Aquest dimecres el temporal de mar i la bandera vermella els ha deixat sense bany, però sempre que poden es posen a l’aigua, ja sigui hivern o estiu i faci fred o calor. “Si surt el sol, ens banyem”, assegura el Francisco. De moment, la recepta de bany i ball diaris sembla que els funciona. Només cal mirar-los les cares de felicitat i l’agilitat amb què es mouen.