Després de nedar per la platja de Sant Sebastià i pel Port de Barcelona, aquest dijous s’ha vist la balena a les platges de Tarragona. Tècnics de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) segueixen de prop l’animal.

En una entrevista a Barcelona FM, Santi Palazón, de la Xarxa de Recuperació de Fauna Marina, explica que segurament aquest exemplar jove de rorqual comú ha perdut la seva mare i ara està desorientat. Palazón es mostra pessimista pel fet que la balena hagi optat per resseguir la costa en comptes de nedar mar endins. Considera que és símptoma que no sap on trobar el plàncton del qual s’alimenta aquesta espècie: “Si no s’alimenta, cada cop està més dèbil. Hi ha una alta possibilitat que aparegui mort”. Segons Santi Palazón, l’única oportunitat per al rorqual seria prendre rumb mar endins i trobar un altre grup de balenes.

De fet, el Club de Vela Platja Llarga de Tarragona ha enregistrat noves imatges de la balena, en què se la veu nedar a tocar de la sorra.