Els organitzadors del Gran Recapte del Banc dels Aliments ja han fet el primer balanç: estimen que han recollit més quatre milions de quilos de menjar, una xifra similar a la de l’any passat. De moment és una dada estimativa i el recompte final es donarà a conèixer en els propers dies, un cop sumats tots els aliments. La xifra estimada de moment es basa amb les banyeres de cartó que ja han arribat al magatzem de Santa Perpètua de la Moguda (al CIM Vallès), on els voluntaris ja estan treballant per classificar els aliments recollits per començar-los a distribuir a partir de dilluns a la xarxa de 700 entitats d’iniciativa social amb qui col·laboren els Bancs dels Aliments i que faran arribar els productes a més de 196.000 persones.

Malgrat que dies abans els organitzadors patien per la falta de voluntaris, finalment les sensacions han estat molt positives. Més de 28.000 voluntaris han col·laborat aquests dies per tal de cobrir els 3.000 punts de recollida que hi havia a tot Catalunya. Aquest dissabte, al magatzem alguns voluntaris confessaven que era la primera vegada que s’havien involucrat en el projecte. Asseguren que tenien plans per al cap de setmana però que havien vist pels mitjans que faltaven voluntaris i han decidit deixar les activitats previstes per un altre dia, i contribuir així amb aquesta cita solidària.

A partir d’aquest dilluns 25 es començaran a distribuir els aliments entre les 700 entitats amb qui col·laboren els Bancs dels Aliments. Per als que no hi hagin pogut col·laborar, la campanya de donació continuarà activa fins al 15 de desembre a través de la web www.granrecapteonline.com.

Èxit a la prova pilot als mercats municipals

Els organitzadors també s’han mostrat molt satisfets amb la prova pilot que s’ha engegat enguany a cinc mercats municipals de Barcelona. Per primera vegada el Gran Recapte ha ofert la possibilitat de col·laborar amb producte fresc, com carn, ous i peix. Per fer-ho possible, s’han posat a la venda tiquets de tres euros que els ciutadans podien comprar a les parades de diversos mercats de Barcelona, i que serviran al Banc dels Aliments per comprar aquests productes. L’èxit ha estat tan gran, que en alguns punts s’han acabat tots els tiquets i fins i tot han fet fotocòpies dels tiquets per poder continuar contribuint amb la iniciativa solidària.