La manifestació ha arribat a la plaça de la Catedral. Hi han participat entre 200 i 250 persones, dones i homes, de totes les edats i portant pancartes de diferents associacions feministes de la ciutat.

Segons les convocants de la protesta, que respon a una convocatòria d’abast estatal, l’avantprojecte de llei sobre la interrupció voluntària de l’embaràs que ha proposat el ministre Gallardón denigra socialment les dones, perquè imposa una tutela legal, psiquiàtrica i mèdica al seu dret a decidir sobre el propi cos. També denuncien que aquesta llei només rep el suport de grups ultracatòlics, que volen imposar unes polítiques que fan que cada dia morin 28 dones en avortaments clandestins al món.

Com a alternativa, les entitats que convocaven la manifestació reivindiquen la despenalització total de l’avortament voluntari, que s’inclogui gratuïtament al sistema sanitari públic i que s’ofereixin anticonceptius gratuïts i educació sexual i afectiva amb visió de gènere a tot el currículum escolar.

Després de la protesta d’avui, que ha congregat milers de persones en ciutats d’arreu d’Espanya, la campanya per aturar la contrareforma de l’avortament ha anunciat que tornarà a manifestar-se a Barcelona divendres vinent, davant la seu de la Delegació del Govern espanyol.