Travessar l'avinguda de Roma aquest matí no ha estat feina fàcil. La raó: les obres de pavimentació de la via. El consistori ha mogut fitxa per resoldre un dels grans problemes de mobilitat a l'Eixample, però per als veïns no és suficient. ANNA ALARCÓN veïna Al carrer Urgell l'han arreglat dos o tres cops. Jo em pensava que al fer això d'aquí al mig aslfaltarien també això, perquè això és un pipican gran. LLUÍS RABELL president de l'Associació de Veïns de l'Esquerra de l'Eixample "Evidentment que no n'hi ha prou. Nosaltres voldríem que es perllongués el passeig fins a l'Estació de Sants. I això seria una peça important en el camí d'una pacificació del barri i altres projectes urbanístics que en fessin una zona molt més amable i mediambientalment més sostenible." Les diverses reformes que acumula la via no satisfan el veïnat i els canvis en el trànsit rodat s'han convertit en un mal de cap per als vianants. BARTOMEU SANCHO veí Desorienta a la gent quan traspassa d'un costat a l'altre perquè no saps per on venen els cotxes. JOSEP M. LLACH veí Tot aquest reasfaltat del carrer quedarà molt bé però si no reordenem el trànsit no servirà de res. Vull dir, per passejar-hi a peu no hi podem anar-hi i tampoc podem anar pel mig del carrer. Per tant, no sé que tenen pensat fer. La resposta la té l'Ajuntament de Barcelona. En tot cas, aquest cap de setmana, cotxes i vianants hauran d'estar alerta. Avui està tallat al trànsit el tram central de l'Avinguda Roma des del carrer de Viladomat fins a Entença, justament on ens trobem ara. Demà ho estarà des del carrer Entença fins al carrer de Tarragona, a tocar de l'Estació de Sants.

Les obres de millora de la pavimentació de tot aquest tram de l’avinguda de Roma, més enllà de les zones remodelades durant els darrers anys, van començar la setmana passada a les bandes laterals, sense afectar la circulació. Aquestes dues setmanes, han quedat anul·lades les àrees d’aparcament al carrer. Aquest cap de setmana, aprofitant que hi ha menys trànsit, s’estan asfaltant les parts centrals de la calçada, destinades a la circulació de vehicles.

L’asfaltatge amb paviment sonoreductor reduirà les molèsties que el trànsit provoca als veïns de l’avinguda de Roma i millorarà la seguretat dels vehicles que hi passen, perquè el paviment d’aquest tram estava en molt mal estat. Quedarà pendent, però, la remodelació integral de tot aquest tram de l’avinguda, seguint la reforma que l’anterior govern municipal havia fet arribar el 2010 fins al carrer de Viladomat. El govern actual volia continuar fins a Entença i remodelar la part inicial juntament amb l’estació de Sants, però de moment el projecte està aturat.