Uns 200 clients d’Endesa del barri de Torre Baró estan sense subministrament elèctric des de primera hora del matí. Segons ha explicat Endesa, l’avaria s’ha produït per la desconnexió d’una línia elèctrica que alimenta parcialment una part del districte de Nou Barris. En concret, la incidència s’ha localitzat a l’avinguda d’Escolapi Càncer, a l’altura del Torrent Font d’en Magues.

La incidència ha afectat a centenars de clients a primera hora del matí, tot i que amb el pas de les hores s’ha pogut restablir el servei en alguns punts. En paral·lel al treballs de reparació, Endesa també està intentant instal·lar un grup electrògen al costat del centre de transformació del carrer de Castelldefels. La companyia, però, està tenint algunes dificultats per pujar aquesta instal·lació, perquè aquest carrer està tallat per obres i el tràiler que transporta el grup electrògen no pot passar pels carrers estrets que hi ha en aquesta zona.

Indignació dels veïns a les xarxes socials

Els veïns de Torre Baró han fet sentir el seu malestar per l’avaria a través de Twitter. En diferents piulades es queixen que alguns d’ells estan sense llum des de quarts de deu del matí i que la companyia allarga l’hora del restabliment del servei. Alguns asseguren que se’ls està començant a fer malbé el menjar que tenen a la nevera. També des de l’Associació de Veïns de Torre Baró, el Jose Maria Vicario alerta que és un barri vulnerable on hi viu molta gent gran que necessita estar connectada a un respirador. “No pot ser que estiguin patint a casa ofegant-se”, critica.

La lluita dels veïns de Torre Baró pels talls de llum

El fet és que els talls en el subministrament elèctric han estat una constant al barri de Torre Baró durant molt de temps. Tant és així, que la companyia va instal·lar un nou transformador elèctric el novembre passat per acabar amb aquestes incidències. Endesa es va comprometre amb l’Ajuntament de Barcelona a renovar la xarxa per evitar les constants avaries.