L’entitat veïnal del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou ha presentat a l’Ajuntament, als partits de l’oposició i a diverses entitats del territori una proposa de reforma del passeig Marítim en el tram que va del carrer de Bac de Roda a Josep Pla.

Un avantprojecte elaborat conjuntament amb l’arquitecte Ricardo Bofill. Proposen el cobriment de la ronda del Litoral, la continuació del Parc del Poblenou, la construcció d’equipaments nous i la incorporació d’elements que facilitin l’accessibilitat de tots els col·lectius. Esperen que s’aprovi durant el mandat municipal, ja que, adverteixen, fa anys que aquesta part de la ciutat està per acabar.

El que volem és que sigui un passeig Marítim que sigui una continuació del Parc del Poblenou i que enllaci amb el Parc de Diagonal Mar amb la cobertura de la ronda”
Amador Monleón, AV Front Marítim

Proposen el cobriment de la ronda del Litoral

Des de fa mes de 10 anys els representants veïnals reivindiquen que el tram que pertany al seu barri es posi al dia. Amb la seva lluita han aconseguit retirar l’aparcament de cotxes que hi havia i que era, segons expliquen, un punt d’incivisme i inseguretat.

Asseguren que el cobriment de la ronda del Litoral és factible sense haver de fer una gran inversió, ja que en aquest tram ja està soterrada i només caldria continuar l’estructura que ja marquen els ponts actuals. També proposen que s’ubiquin equipaments a la coberta. Principalment, equipaments esportius que donin continuïtat als que ja hi ha, com el poliesportiu de la Mar Bella.

Algun equipament esportiu. Pistes de tenis o pistes de pàdel situades a sobre de la ronda. La ronda en aquest tram és molt fàcil de cobrir”
Amador Monleón, AV Front Marítim

A més, els veïns preveuen que la reforma es faci tenint en compte la incorporació d’elements que facilitin l’accessibilitat a tothom. Per exemple, millores en el sistema de megafonia de la platja.

Quan es dissenyi una cosa com la megafonia de la platja ja es dissenyi de manera que hi hagi unes pantalles de transcripció”
Mireia Solei, AV Front Maríti

Els representants veïnals adverteixen que la reforma del tram més perifèric del passeig Marítim és una inversió urgent i consideren que s’hauria de fer amb pressupost de ciutat. Recorden que la platja és un espai utilitzat per no només tots els barcelonins, sinó per gent d’arreu de Catalunya.