L’activitat ha consistit a obrir bosses d’escombraries de diversos contenidors de rebuig ubicats a la plaça de Can Fabra. Les bosses es pesaven i se’n separava el contingut en cinc grups.

D’una banda, la matèria orgànica, que, com a tal, podria seguir un procés de compostatge. Un segon grup agrupava tots els materials que podrien ser reciclats, i un tercer, embolcalls prescindibles, per exemple, de cartró o plàstic. Un altre apartat era per als envasos reutilitzables, que ni tan sols caldria reciclar, com les ampolles de vidre. Per acabar, un cinquè grup separava els productes dissenyats amb criteris poc sensibles amb el medi ambient. És el cas dels mocadors de paper, les càpsules del cafè o els bolquers.

Com explica Mercè Girona, sòcia fundadora del Centre d’Ecologia i Productes Alternatius, hi ha molts productes que estan mal plantejats i que s’haurien de redissenyar per intentar que consumissin “el mínim de matèries primeres i que siguin fàcilment compostables, reciclables o reutilitzables” i reduir, així, l’impacte ambiental.

Es calcula que entorn del 65% dels residus van als contenidors de rebuig i que el 80% d’aquestes escombraries podrien ser reciclables o reutilitzables. Girona insisteix que “hem de ser més responsables” per evitar el consum excessiu de matèries primeres” però que també cal un compromís de l’Administració. En aquest sentit assegura que “s’han de canviar les polítiques” i demana al nou Govern català que tiri endavant una llei catalana de prevenció de residus.

Barcelona ha estat un dels sis punts de la geografia catalana on s’ha dut a terme l'”autòpsia” de residus, al costat de Badia del Vallès, Celrà, Girona, les Borges Blanques i Sant Feliu de Llobregat.