[Foto: Julio Servan]
Cap a les 14 h, el conductor d’un autobús de la línia 22 ha alertat de la presència d’un paquet sospitós abandonat en una de les últimes files de seients del vehicle i s’han activat els protocols de seguretat corresponents. Els passatgers ja havien baixat i l’autobús estava aparcat a la seva parada d’origen, davant del número 13 de la ronda de Sant Pere. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han fet sortir tots els clients dels comerços de la banda muntanya d’aquest tram de la ronda de Sant Pere, que han quedat tancats. A la vorera del davant, El Corte Inglés ha abaixat les persianes però no ha estat desallotjat. La Guàrdia Urbana ha desviat el trànsit i també una quinzena de línies d’autobús que paren o passen per aquest carrer.

Després de gairebé una hora de minuciosa inspecció, els experts en desactivació d’explosius (TEDAX) han comprovat que el paquet sospitós, un tub de PVC amb cinta aïllant del qual en sortien uns cables, no era pas explosiu: el paquet simulava ser una bomba, però al seu interior no hi havia res.

180511bombabcn-miquelcarreras+
[Foto: Miquel Carreras]

El tall de la ronda de Sant Pere i la presència de tots els serveis d’emergència ha atret un bon grapat de curiosos, sobretot a la banda de la plaça de Catalunya. El nerviosisme ha augmentat quan els policies han ampliat el perímetre de seguretat, cosa que feia pensar en una explosió controlada. Cap a les 16.30 h s’ha començat a desmuntar el cordó policial i tothom ha pogut tornar a caminar pel carrer. Minuts abans hi han pogut accedir periodistes i fotògrafs. Poc després la ronda de Sant Pere s’ha reobert al trànsit.

Els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació per intentar descobrir qui ha deixat la falsa bomba a l’autobús.

180511bombabcn-ferranbdn+
[Foto: Ferran Pallàs]